Palvelut

Mitä fysioterapiassa tapahtuu?

Fysioterapiakäynti alkaa alkukartoituksella, jonka aikana käydään läpi tilanteesi, miten mahdollinen vaiva on alkanut, millainen tilanteesi on ja millaisiin asioihin toivot muutosta. Haastattelen sinua ja esitän kysymyksiä vamman, kivun tai suorituskykyhaitan alkamisesta, kokemistasi oireista ja miten oireet vaikuttavat arjessasi, työssäsi tai urheilulajissasi.

Asetamme jo ensimmäisellä käynnillä yhdessä fysioterapialle tavoitteet: mitä asioita juuri sinä haluat pystyä tekemään? Millaisia vaatimuksia juuri sinun arkesi, työsi tai urheilulajisi asettaa suorituskyvyllesi ja mitä se vaatii, että sinä pystyt niihin asioihin, joihin haluat pystyä?

Missä asioissa sinä haluat voida tai suoritua paremmin?

Sinun tehtäväsi on kertoa, missä asioissa sinä haluat voida paremmin ja minä annan sinulle työkalut niiden asioiden saavuttamiseen.

Alkukartoituksen ja haastattelun jälkeen jatkamme fysioterapeuttiseen tutkimiseen. Valitsen sinun tilanteeseesi sopivat testit, joiden myötä selvitämme oireiden tai ongelman aiheuttajan ja syyn. Keskitymme heti hoitamaan oireiden aiheuttajaa ja syytä, emme turhaan tuhlaa aikaasi tai pitkitä hoitoprosessia pelkkien oireiden hoitamisella. Kun oireiden aiheuttaja on selvillä – teemme suunnitelman, millä keinoilla ja miten kuntoutusprosessisi etenee ja miten saavutamme sinun tavoitteesi.